romantic

romantic

Saturday, 16 April 2011

NAK JADI MCM DIE ??

                                      teringin pulak nak jadi macam ''amiera nur aisya''
dlm novel ''masih setia'hai!!seronok i tengok pasangan bahagia dalam sume cite-2 novel nak jugak jadi macam diorang akhir yea dapat jugak dorang bahagia disamping orang yang diorang cinte..cerite ni mengisahkan tentang gempa bumi yang jadi dekat ''indonesia'' hah tempat-2 yang i pena turun kat sane pon kene ''gempa bumi'' nampak ye macam dasyat je huh!!sadly cerite ni care hidup amiera yang sederhana `~~& mase tu pulak kene kawen dgn pilihan nenek die..amiera ni adalah slh satu waris orang'' minangkabau ''   act sape yang pena pegi ''indonesia ''
place:minangkabau
tahu lah..
amiera ni salah seorang kaum piliang & kakak die yang bername emi..
tapi kakak die da nak kawen soooo !! die lah salah satu waris yang kene kawen dgn pilihan (unyang)ni dlm bahsa melyu (nenek)name lelaki yang sepatut ye kene kahwen ngn amiera rudy anak keponakan ayah & emak ye..tapi act amiera ni xpenah suke & xde hati kat rudy..smpai satu saat unyang nakkan miera stay indonesia bt sementare ...kesian miera !!
sampai lah tante anggriani pujuk miera ..(tante anggriani)adalah emak saudare miera ...
pade petang tu..tante anggriani & om fakhri bawa amiera pegi makn d tepi pantai..
& mase tulah miera tgk awan & langit xde langsung burung2 melintas rase semacam aje..miera bgthu om fakhri..om fakhri berkate die sgt xsedp hati..
tetibe xsmpai 1 minit gempa bumi terus melanda..
amiera.om fakhri,tante anggriani & anak2 yea...lari keluar 
dan mase tu sume orang da xboley nak fikir ape2 cume menjerit minx tlg & cari anak2 saumi serta saudare mare yg terdekt..ya alllah mase bce novel ni memg takut lah...walaupun kite kt malaysia ni jarang sgt kene gempa bumi...
selepas sume ye kembali reda ..amiera fobia & terus menerus takut..
selepas itu dlm due tige hari lepas gempa bumi..kak bib adalah kawan amiera yg same2 study kt universiti
join same2 persatuan sukarelawan & menelefon miera supaye menunggu sukarelawan yayasan nur..
& sebelom itu samse amiera pegi cuci muke d telaga & miera telah berjmpa seorg kanak2 kecil yg bername ''lina'' sedg bermundar mandir ...kesian pade ank kecil ni bentak hati amiera..amiera brtanyekn kanak2 itu nme siape?tempat tggal?ibu bapak? tapi anak itu terus berdiam diri...
dn pade keesokan hari ye om fakhri telah pon pggil doktor ..
... pade mase tulah miera jmpa dr.malik...
huh sweet giler.....
sampai disni saje lah... i nak story ngn u all penat tgn .....hahahhahaha
assalamualaikum ...

Friday, 15 April 2011

broken heart :(

                                          
                                             apakah salah yea jike kite meminta 'picture' kite dekat kawan kite..
apa lah yang susah sangat nak bawak !! bile di tanye nanti lah 'weyh'..
ni lah akibat yea kalau pakai handphone orang !!
i da ckap dekat die ~~~ ni first & the last i pakai handphone die.
bukan handphone i xclear but ...i xde pilihan mase die suruh i pakai handphone 'die'..
bile i ckap i sedey dgn perangai die mcm ni..
'die' ckap so u nk merajuk psal 'i' xbg 'picture' 'you all'  'so becoz tu you nak taching sampai macam ni kat i smpai lari dari i pegi kat member2 you all'
i say 'yes'.........
i say' & knpe if i go with 'my all friend' i xkish pon if u nk go with ur'all friend ade i kish....!!
i xmwa pon !!
& kami terus diam..
sambung'she say to me !! so u fikir i ni jealous with you all lah..
xde makne ye i nk jealous with all berdue..haha she laughing to me..
'say heart' kau memg girl fuck !!
i tell to my bestie i tanye die & she say 'minah tu yang salah'
hah !! memagn pon ....
'minah tgu nk blame i pulak..
if u all goto kedai picture..
u all minx picture u all xkan lah kedai tu xbg rite..
so now i say to 'si minah tu' next week i nk jugak picture we all...

ni sume picture i....
okey///......
& thanks alll sape2 yang follow me .....thanks <3 you all muaacchhh !!

Thursday, 14 April 2011

sedih sangat apabila internet lembab. :'(

Sedih sangat apabila internet lembab. :'( saya nak chat sama GF saya pun x dapat....aduuu~ saya rindu sgat GF saya.
Syg my rindu syg.
My pun xtau lh ape masalah internet skrng ni.
bukan ini jh berlaku dh lh semalam pun internet slow.

"MY LOVE U SYG"
Macam ini lah akibat internet lembab. dah lah pagi-pagi buta ini tidak tahu nak buat.
hurmm(mood sedih). :'(

Wednesday, 13 April 2011

Donfy hyun joon@Bill skeleton III

Donfy hyun joon@Bill skeleton III
evanique community bermule pade 30 sep 2010
& community baru nak still tgh berkembang now if u all nak tgk or adding
EVANIQUE YUN SHIN ~~
                                                                            
                                                                      EVANIQUE COMMUNITY
kali ni i nak story bout banabill red..banabill red i take dari name baby bear + nabil aqmar + red hha..
lawak becoz my boyfie mcm my muke baby bear(anak beruang) i amat sayang die,kami baru lagi kapel ..
alhamdulilah setakat ni die masih cinte & sayang & setia pade i.
ape-ape keputusan i.
i akan tanye die .& die akan cube bagi pendapat & nasihat kat i..
i sayang die..
bile kami gado,banabill red la yg sush payah pujuk smpai bosan agak yea.haha !!
my sayang ! 
maafkan sayang my okey !!
                                                               i love this style !
smart kan boys korean ni ..
tapi yang penting my baby bear is mr korean la jugak sikit lah .haha :)
but him face much like china ..
hurmmm ..
 
my syg love lah ni style..
korng smart ?? <3 <3 video

Tuesday, 12 April 2011

A cute poem for my cute girl.

You changed my world with a blink of an eye 
That is something that I can not deny 
You put my soul from worst to best 
That is why I treasure you my dearest Marites



You just don't know what you have done for me 
You even pushed me to the best that I can be 
You really are an angel sent from above 
To take care of me and shower with love



When I'm with you I will not cry even a single a tear 
And your touch have chased away all of my fear 
You have given me a life that I could live worthwhile 
It is even better everytime you smile



It so magical those things you've made 
To bring back my faith that almost fade 
Now my life is a dream come true 
It all began when I was loved by you



Now I have found what I am looking for 
It's you and your love and nothing more 
Co'z you have given me this feeling of contentment 
In my life something I've never felt



I wish I could talk 'til the end of day 
But now I'm running out of things to say 
So I'll end by the line you already know 
"I LOVE YOU" more than what I could show

Monday, 11 April 2011

just listen what im trying to say 'syg'

My pernah berkata right syg,yg my jujur syg.syg x nmpak kh yg my skrng jujur habis-habisan skrng.syg harusnya bersyukur dpt my.my tell something.lelaki lain,if gf die minta email FB lekaki die,itu lekaki xkan bagi punya coz takut.but for my x my bagi ape syg mau.
dan contoh lh if lelaki tu telah bagi email die.comferm tu laleki dh deleted dh msg,picture,dan hal secret lh.but for my x.my tunjuk my jujur so syg dh nmpak dh kn fb my.klau lelaki lain x tunjuk but my x kisah,coz syg nak my jujur kn.so my jujur lh syg.


syg dh cakap dh kn dalam note syg.''bored i really love u..i xnk jauh dri die.. rase sedey je hati ni .mengenangkan pade 6 april <3 sugguh menyanyat hati i.. haha miss love syg sume prasaan ade..ya allah kau teguhkn la hbgan ku ngn si dia agar kami boleh hdup bhagia..kau kuatkn hati kami walaupun dugaan cabaran yang dtg kpade kami .kami berharap hbgan ni xakan putus walaupun ade perempuan / lelaki yg musnahkn hbgan kami.i really love u more & more teramat syg pda anak beruang nabil aqmar syg die sgt..guck luck 4 big exam muacchh'' syg dh ckp dh kn...my syg sama syg my rindu sama syg itu lh sebab my nak kasih tunjuk yg my ni jujur sama syg.


my cinta pada syg.kisah lama kisah lama my x mau kita bergaduh lagi.my xde ape2 lgi selain syg jh..


my cinte kn syg.. :'(

my gurl


This is ''syg''.
die kuat sangat merajuk.
merajuk pasal i ni...hahahahha
kadang2 die marajuk i ketawa..
coz entah lh napa haha
 but sometime i serious juga.
''syg my bukan x mau kasih merajuk sama syg,hanya my x tau nak cerita ape sama syg huhuhuhu bukan my sengaja nak kasih merajuk.''

kuat merajuk tapi i still LOVE her.
syg my love u syg~ muaahhh2!!!!

bestkn kalau dpt jumpa syg balik huhuhuhu.

well i also dont know what to say but 
i want to say is that i love my so much!

''I LOVE U sayang"